אנדרה אזולאי

מילון אישים -א - ב

אנדרה אזולאי, 2014
אנדרה אזולאי (בצרפתית: André Azoulay; נולד ב-17 באפריל 1941) הוא יועץ בכיר למלך מרוקו, מוחמד השישי. אזולאי מכהן בתפקיד עוד מזמן כהונתו של חסן השני, אביו של מוחמד.

אודרי אזולאי בראשות ארגון אונסק"ו,
מזל טוב ענק לאודרי אזולאי על היבחרותה לעמוד בראשות ארגון אונסק"ו, אודרי היא יוצאת מרוקו החיה בצרפת וכיהנה כשרת התרבות בצרפת.
בחירתה של אודרי עשויה לבשר על תקופה חדשה ביחסי ישראל אונסק"ו ונאחל בהצלחה !

עקיבא אזולאי – איש ירושלים –
עקיבא אזולאי – איש ירושלים' באדיבותה של סולי שרביט – עורכת הספר
בתיווכו האדיב של ד"ר משה עובדיה' ששלח לי את הספר הזה, כמתנה מהמשפחה' כל הזכויות שמורות למשפחה……..מוקדש לזכרו של אבינו, מורנו ורבנו עקיבא אזולאי ז״ל, איש ירושלים, ולאמנו, תיבדל לחיים, אסתר אזולאי.

מארק אליאני
מארק אליאני נולד בכפר בני מלה שבמרוקו ב -1948. הוא נשאר מחובר מאוד לארץ מולדתו, שיצא ב -1961 לישראל, וחוזר אליה באופן קבוע. במהלך שנות לימודיו לתואר ראשון בירושלים, בילה גם הוא בקנדה. מפתיע היופי ואת האווירה השלווה של המדינה, הוא החליט להתיישב באוטווה בשנת 1976. הוא המשיך את לימודיו שם וקיבל דוקטורט בסוציולוגיה.הוא נשכר על ידי האומות המאוחדות, והוא חי לתקופות קצרות בקליפורניה, אוסטריה וצרפת, והוא נקרא לנסוע במזרח ובדרום אמריק

רוברט אסרף
רוברט אסרף; 1936, רבאט - היה מגדולי היהודים שהצמיחה יהדות מרוקו - ובוודאי אחד המנהיגים הבולטים והמשפיעים ביותר של יהדות מרוקו בדורות האחרונים.
: 5 בנובמבר 1936,
: 5 במרץ 2018
:

דניאל בן סימו
דניאל בן סימון (נולד ב-29 באפריל 1954) הוא פוליטיקאי, עיתונאי, סופר, פובליציסט, שדרן רדיו וטלוויזיה ישראלי. שימש כחבר הכנסת מטעם מפלגת העבודה בכנסת ה-18.

הלן בן־עטר הייתה עורכת הדין הראשונה במרוקו,
הלן בן־עטר הייתה עורכת הדין הראשונה במרוקו, אבל מפעל חייה האמיתי היה הצלת יהודים מציפורני הנאצים. בן־עטר סיכנה את עצמה כדי להציל עשרות אלפים במהלכים נועזים, מהשגת אשרות מזויפות,
: 5 בנובמבר 1936,
: 5 במרץ 2018
:

סם בן-שטרית
בן שטרית נולד בתלשינת שבמרוקו ועלה לארץ ב-1963. בתקופה זו שימש כיושב ראש ועד שכונות קטמון ח'-ט', היה העורך של הביטאון "מבית ומחוץ" (עד שנת 1970), למד לתואר בוגר בחוג לחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים ועבד כמורה לתלמוד ולעברית.
ב-1979 ייסד את הוועד הציבורי לחגיגות המימונה בישראל וכיהן כיו"ר וועד זה. בתוך כעשר שנים הוא הצליח להפוך את המימונה מחג עדתי לחג כלל לאומי

שאול בן שמחון
שאול בן שמחון (1929 - 12 ביולי 2017) היה איש ציבור ופעיל חברתי. זוכה באות 'יקיר ישראל יפה' ונבחר כיקיר העיר אשדוד. בן שמחון היה מזכיר מועצת הפועלים הראשון של אשדוד, חבר הוועדה המרכזת של ההסתדרות במשך כ-30 שנה ברציפות, כיהן כיו"ר ברית יוצאי מרוקו, ויו"ר הארגון העולמי של יוצאי צפון אפריקה.

גבריאל בן-שמחון (נולד ב-3 במאי 1938),
פרופסור אמריטוס בחוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב.
הוא סופר, מחזאי גבריאל בן-שמחון נולד בעיר צפרו שבמרוקו, הסמוכה לפס. אבי סבו, הרב רפאל יעקב בן סמחון, שימש דיין בעיר פס. ספרו "בת רבים" שיצא לאור ב ג'רבא, תש"ו. כולל תשובות בהלכה, תקנות, ענייני קבלה, ושירי אהבה לארץ ישראל. אביו, דוד ציון בן-שמחון, היה נגר במקצועו שעסק בקבלה וראה בעלייה לישראל אקט משיחי, כתב פרושים רבים לספר הזוהר מבלי שזכה להוציאם לאור. אימו, רינה בן שמחון-עולייל, בוגרת "אליאנס", כתבה ספר בישול בשם "אוכל מרוקאי". "", כתבה ספר בישול בשם "אוכל מרוקאי".

פרופסור משה בר-אשר
פרס תור הזהב לשנת תשע"ז מוענק לפרופ' משה בר-אשר בקטגוריית מחקר: על תרומתו הכבירה במשך יובל שנים לחקר הלשון העברית והארמית לתקופותיהן ולחקר הערבית המוגרבית ותרבות יהודי צפון אפריקה. בתחומים אלו הוא פרץ דרכים חדשות והעמיד תלמידים הרבה. הוא ייסד את מחקר השרח (התרגום למוגרבית יהודית), והתווה מסילות חשובות בחקר הרכיב העברי והארמי בערבית היהודית ובחקר מנהגים נשכחים של יהודי המגרב. הוא פרסם שבעה ספרים וכמאה מאמרים על יצירותיהם של חכמים במגרב, כמו רבי שמעון בן צמח דורן (הרשב"ץ), רבי יוסף משאש, רבי רפאל ברדוגו ועוד, בכללם שלושת הכרכים של 'לשון לימודים' לרבי רפאל ברדוגו (תשס"ב) ו'חקרי מערב' (תשע"ז). פרופ' בר-אשר הוא בעל שם עולם וזכה בפרס בן-צבי, בפרס אמ"ת, בפרס רוטשילד ובפרס ישראל. הוא מכהן כנשיא האקדמיה ללשון העברית וכחבר האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ומוחזק גדול חוקרי לשון חכמים ומגדולי חוקרי הלשון העברית בדורנו, ומוביל המחקר בתחום המסורות והלשונות של יהודי צפון אפריקה ושל קהילות פרובנס. על כל אלה ועוד ראתה וועדת השופטים בפרופ' בר-אשר כראוי ביותר לקבלת פרס תור הזהב בקטגוריית המחקר לשנת התשע"ז 2017 צילום ועריכה: אבי שדה
הצג עוד[/PAPER]

ד"ר דוד ביטון
ראש התכנית למדעי היהדות בקמפוס קרית אונו: ד"ר דוד ביטון
מצוות ישוב ארץ ישראל אצל חכמי מרוקו.
קרא עוד >

ליאון בן זקן
לאון בן זקן (31 בדצמבר 1928, טנג'יר - מאי 1977, היה רופא יהודי ידוע במרוקו שהפך לרופאו האישי של המלך מוחמד החמישי (סבו של המלך הנוכחי) ולשר היהודי הראשון בממלכה והממשלה הראשונה שלאחר קבלת העצמאות ב-1956. מונה תחילה כשר הדואר ולאחר מכן לשר הבריאות, תפקיד בו כיהן עד שנת 1958.

ארז ביטון
ארז ביטון נולד בעיר אוראן שבאלג'יריה להורים ילידי מרוקו, ועלה לישראל עם משפחתו בשנת 1949. כמו עולים רבים בתקופה זו שוכנה משפחתו במעברה ברעננה, ממנה עברה ללוד, שם נפצע, ב-1952 בגיל 11, מרימון יד שמצא והתפוצץ, ואשר גרם לו לעיוורון ולקטיעת ידו השמאלית.
קרא עוד >
