רבי דוד אלקיים

​רד"א היה חבר בקבוצה של מלומדים יהודים ב שהיו שותפים לרבות מעמדות  והושפעו ממנה. הוא עצמו שלח באופן קבוע מאמרים לעיתונים כלל-יהודיים מודרניים כגון  ו (עיתון שיצא לאור בלונדון), בין השאר על חיי הקהילה היהודית ב וב בכללותה. במאמריו בעיתונים אלה שזורים עמדותיו המשותפות עם תנועת ההשכלה, כגון קריאה ליהודים לרכוש השכלה כללית, להתנהג בשווה ללא-יהודים במצוות בין אדם לחברו ועוד. גם בסגנון הכתיבה שלו רד"א הזכיר את כתיבתם של הוגי .

רד"א תמך ב משלביה המוקדמים, וב  היה בין המייסדים של אגודת "שערי ציון", האגודה הציונית הראשונה במרוקו. הוא חיבר שיר שבח בעקבות , והיה קרוב בעמדותיו להוגים ציונים בני זמנו, בפרט בכל הנוגע ל. בכתביו הוא הביע צער רב על מצבה הנוכחי של העברית בתור שפת קודש בלבד שאין דוברים בה ומחדשים אותה. בראייתו העברית לא הכילה את המגוון הלשוני שמאפיין שפות חיות, ובפרט הערבית הספרותית אותה הוא הכיר היטב.

קרא עוד >

רבי דוד אלקיים​

רבי דוד אלקיים (לעיתים נכתב: אלקאים) נולד בשנת 1851 לנסים אלקאים במוגדור (אסואירה), עיר נמל ומסחר מרוקאית לחופי האוקיינוס האטלנטי. דבר את השפות עבריתצרפתיתמרוקאית יהודיתערבית ספרותית ואנגלית והיה בקיא בשירה האנדלוסית של ימי הביניים ובשירה הערבית. הוא היה משורר רחב יריעה ושירתו מגוונת, ועוסקת בשאלות של מוסר, ארץ ישראל, עוני וזקנה, תקומת השפה העברית ורעיונות ההשכלה. מספר משיריו מוקדשים לסוגיות נדירות יחסית בשירה העברית של צפון אפריקה, כגון תהליך היצירה של המשורר ומהותו. פרופ' יוסף שטרית הגדיר אותו כ"אחד מגדולי המשוררים העבריים בצפון אפריקה, ואולי אף הגדול שביניהם".פרטים

קרא עוד >

הציון של רבי דוד אלקיים בסווירה שבמרוקו בבית העלמין הישן

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >

שם

פרטים

קרא עוד >